A Father's Amazing Love



En son frågade sin far: "Pappa, kommer du att delta i ett maraton med mig?"
Den far som trots att de har ett hjärtfel, sade: "Ja". 

De fortsatte att slutföra maraton tillsammans. Far och son fortsatte med att gå med i andra maratonlopp, fadern alltid säga "ja" till sin son: s begäran att gå igenom loppet tillsammans. 

En dag bad sonen sin far: "Pappa, låt oss gå med i Ironman tillsammans, som hans far sade," Ja "också. 

För dem som inte vet, är Ironman det tuffaste triathlon någonsin. Tävlingen består av tre uthållighet evenemang av en 2,4 miles (3,86 kilometer) havet simmar följt av en 112 miles (180,2 km) cykeltur och avslutas med en 26,2 miles (42,195 km) maraton längs den Big Island. 

Far och son fortsatte med att slutföra loppet tillsammans. 

Baserat på TV-intervjun med Dick och Rick Hoyt, Dick, fadern förklarade att Rick men ändå i sin moders liv, var navelsträngen ackord virad runt halsen skära av syre till hjärnan. 

Och när Rick föddes, den läkare som letade efter Rick berättade Dick och hans fru att Rick aldrig skulle kunna gå eller tala i hela sitt liv att det vore bäst att de lägger bort honom. Men Hoyts inte skulle vara villig att göra en sådan sak och beslutade att föra honom hem i stället och beslutade också att behandla honom precis som alla normalt barn. Så att när familjen åkte för att bada, gick Rick med dem och så vidare och så vidare. 

Det var en dag medan wathing TV (om jag minns rätt) att Rick såg en fördel maraton för en paralityc barn och han ville vara en del av nyttan maraton. Och det började både far och son med sina lopp även när Dick hade ett hjärtfel och Rick själv var inte bra hela tiden. I själva verket fanns det två år, om de inte kunde gå med i tävlingar eftersom Dick fick en hjärtattack och det andra året var att (om jag minns det rätt nu, var Rick den som hade ett problem. 

Och också på en artikel som jag läste om dem, båda hade hittills avslutat 212 triathlon, fyra 15-timmars Inronmans. Och att det var två år tillbaka från idag, när Dick hade hans hjärtattack, och hans läkare sagt, om det inte hade varit hans god fysisk kondition på grund av tävlingar, skulle han ha dött 15 år sedan. 

Både sedan via tävlingar har tjänat en annan på ett kärleksfullt och underbart sätt. 

Dick sa ödmjukt i intervjun när han kallade en hjälte av intervjuaren, "jag bara älskar min familj". 

Och ja, älskade han dem ens som han älskade Rick så mycket att han åtog sig att göra den hårda fysiska krav av lopp och triathlon, det Ironman att hans son får chansen att njuta av tävlingarna och vara en del av livet. Och i en avkastning uppvisning i kärlek och uppskattning, säger Rick detta av sin far: "Pappa är min hjälte."



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback